Προκλητικά υψηλές αμοιβές στελεχών της Δημόσιας Τηλεόρασης

Προκλητικά υψηλές αμοιβές στελεχών της Δημόσιας Τηλεόρασης

Αρ. Πρωτ. 11771/17-06-2010

Προς Υπουργό:

Πολιτισμού & Τουρισμού

Σε μια περίοδο, που η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εξαπολύει σκληρή φορολογική επιδρομή εναντίον όλων ανεξαιρέτως των πολιτών, μειώνοντας μισθούς κα συντάξεις, αρκετά στελέχη της δημόσιας τηλεόρασης συνεχίζουν να απολαμβάνουν τους παχυλούς τους μισθούς. Η μείωση των εισοδημάτων του ελληνικού λαού, συνοδεύεται από αύξηση των αμοιβών που λαμβάνουν αυτά τα στελέχη.

Αυτό προκαλεί το κοινωνικό αίσθημα και εξοργίζει τους Έλληνες πολίτες, στις πλάτες των οποίων στήνεται ένα σκηνικό έντονης ανασφάλειας και αβεβαιότητας. Δεν είναι δυνατόν τα στελέχη της κρατικής τηλεόρασης να αμείβονται πλουσιοπάροχα, εν μέσω της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα μας. Επανειλημμένως έχουμε ζητήσει από τον αρμόδιο Υπουργό την αναλυτική καταγραφή των στελεχών της δημόσιας τηλεόρασης και των μισθών που λαμβάνουν. Η διαρκής άρνηση, όμως της ηγεσίας του Υπουργείου δημιουργεί πλήθος ερωτημάτων που εγείρουν απαντήσεις.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Προτίθεται επιτέλους το αρμόδιο Υπουργείο να προβεί στην αναλυτική καταγραφή των στελεχών της δημόσιας τηλεόρασης και στην περικοπή των υψηλών αμοιβών που λαμβάνουν;

Απάντηση Υπουργείου